Το Matcha είναι ανώτερης ποιότητας ποικιλία πράσινου τσαγιού σε μορφή σκόνης. Καθαρά Ιαπωνικής προέλευσης από θάμνους των οποίων τα φύλλα ονομάζονται tencha. Για να εξασφαλιστεί η ποιότητα των φύλλων η συγκομιδή γίνεται με το χέρι. Η μυρωδιά και η γεύση του παραπέμπουν σε πράσινο δροσερό γρασίδι. Το μυστικό του είναι ότι 3 εβδομάδες πριν την συγκομιδή του μεγαλώνει σε σκιερό μέρος ώστε να ανέβουν τα επίπεδα χλωροφύλλης και αντιοξειδωτικών. Τα φύλλα διαλέγονται ένα, ένα ώστε να εξασφαλιστεί το επίπεδο της γεύσης. Δεν είναι καθόλου πικρό και καθόλου άγευστο. Δεδομένης της χρονοβόρας διαδικασίας του στην Ιαπωνία το έπιναν μόνο Βασιλείς και μεγάλοι Σαμουράϊ!

Το Matcha έχει 137 φορές περισσότερες πολυφαινόλες από το απλό πράσινο τσάι! Η αντιοξειδωτική του ικανότητα ξεπερνά το σπανάκι, το goji berry, ακόμα και τη μαύρη σοκολάτα! Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες λόγω της περιεκτικότητάς του σε κατεχίνες.

Η κυριότερη κατεχίνη του Matcha είναι η epigallocatechin gallate (EGCG), η οποία είναι ισχυρό αντικαρκινογόνο. Οι κατεχίνες έχουν θερμογενετικές ιδιότητες, ενισχύουν την οξείδωση του λίπους και προσφέρουν επιπλέον καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Το Matcha αντικαθιστά άνετα την κατανάλωση καφεΐνης , προσφέροντας παράλληλη τόνωση, διαύγεια και συγκέντρωση. H συγκέντρωση και η ηρεμία είναι αποτέλεσμα της δράσης του αμινοξέος που περιέχει της L- Theanine . Ακόμη αναστέλλει τη διέγερση νευρώνων του εγκεφάλου και συμβάλλει στη μείωση του stress. Ταυτόχρονα έχει αντιγηραντική δράση , προωθώντας ένα λαμπερό και υγιές δέρμα!

Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, χοληστερόλης και ηπατικής περιεκτικότητας σε γλυκόζη. Οι πολυφαινόλες που περιέχει λειτουργούν κατά της αθηροσκλήρωσης και ενισχύουν τον καρδιακό μύ. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε χλωροφύλλη έχει αποτοξινωτική δράση κ ενισχύει τη καλή λειτουργία του εντέρου.

Tip: Η εθιμοτυπία της Ιαπωνικής παράδοσης συστήνει : «να πίνεις το Matcha με την πλάτη ίσια και η ευχαρίστηση της εμπειρίας θα διπλασιαστεί»

Προσωπικά και πολύ αληθινά… δεν μπορώ να το πιω έτσι… σκέτο! Το χειμώνα το εμπλουτίζω με φυσικό χυμό λεμόνι και μία κοφτή κτγ. μέλι, ενώ το καλοκαίρι με πολλά παγάκια, χυμό λεμόνι και τζίντζερ!