Για να κάνεις κλικ, γυμνάζεσαι σίγουρα… ή θέλεις άμεσα να ξεκινήσεις ένα είδος άσκησης. Ο στόχος σου όμως ποιος είναι; Βάζοντας την άσκηση στη ζωή σου τι προσδοκάς; Τι αποτελέσματα περιμένεις;

Να χάσεις κιλά; Να ενδυναμώσεις τη μυϊκή σου μάζα; Να γραμμώσεις; Να βελτιώσεις το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης και να νιώσεις ευεξία; Ή όλα αυτά μαζί;

Πάμε να τα δούμε ένα ένα…

Θέλεις να χάσεις κιλά! Τέλεια!

Κρατάμε λοιπόν ως δεδομένο ότι είσαι σε πρόγραμμα διατροφής σχεδιασμένο για απώλεια βάρους και μπαίνουμε κατευθείαν στο θέμα μας! Ποιά είδη άσκησης θα σε βοηθήσουν να χάσεις συστηματικά τα κιλά και να σε επιβραβεύει η ζυγαριά κάθε εβδομάδα για τον κόπο σου; Μα φυσικά τα παρακάτω :

Τρέξιμο : Το τρέξιμο σε φυσικό περιβάλλον είτε σε διάδρομο είναι αναμφισβήτητα μία αερόβιας μορφής άσκηση που ενισχύει την απώλεια βάρους.

Με 30 λεπτά τρέξιμο ταχύτητας 5 χιλιομέτρων την ώρα καις περίπου 250kcal. Mε μία ώρα στην ίδια ταχύτητα καις 500kcal !

Ελλειπτικό: 30 λεπτά ελλειπτικό υπόσχονται καύση 270-400 kcal, ανάλογα το βάρος και το επίπεδο αντίστασης που θα επιλέξετε. Εγγυημένα 3-4 φορές την εβδομάδα ελλειπτικό σας προσφέρουν καλλίγραμμα πόδια και λιγότερο βάρος.

Κολύμπι : 30 λεπτά κολύμπι σε ελεύθερο στυλ μπορούν να σε κάνουν να κάψεις 300kcal.Aν αντέχεις μία ώρα οι 600 kcal κάτω για τους άντρες είναι σίγουρες, ενώ για τις γυναίκες οι 400. Αν είσαι άντρας και κάνεις πεταλούδα ή πρόσθιο σε μία ώρα καις 750-800 θερμίδες. Αν είσαι γυναίκα και κάνεις πεταλούδα ή πρόσθιο σε μια ώρα καις περίπου 600 θερμίδες. Όσον αφορά το ύπτιο οι άντρες καίνε περίπου 500 θερμίδες την ώρα, ενώ οι γυναίκες 400.

Crossfit: με 29 λεπτά crossfit καις 289kcal. Το crossfit έχει θεαματικά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους, όταν είσαι συστηματικός στις προπονήσεις σου καθώς και στη γράμμωση.

Τένις : 30 λεπτά τένις «καίνε» περίπου 295 θερμίδες. Μία ώρα τένις περίπου 590 θερμίδες.

Όλα τα παραπάνω αθλήματα ενεργοποιούν το μεταβολισμό και εξασφαλίζουν απώλεια κιλών παράλληλα με κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής!

Θέλεις να ενδυναμώσεις τη μυϊκή σου μάζα και να γραμμώσεις;

Pilates: Είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα κάνοντας pilates 2 φορές την εβδομάδα από 55 λεπτά τη φορά θα δεις αποτελέσματα γράμμωσης και ενδυνάμωσης από τα 10 πρώτα μαθήματα. Αν δεν σε έπεισα μπες google να δεις φωτογραφίες του ίδιου Ζόζεφ Πιλάτες σε ηλικία 82 ετών!

Yoga : Εκτός από χαλάρωση και ευεξία συγκεκριμένες ασκήσεις yoga , σωστά εκτελεσμένες από εσάς μπορούν να σας προσφέρουν άλλα επίπεδα μυϊκής ενδυνάμωσης:

Σανίδα (kumbhahakasana), κοράκι (bakasana), καρέκλα (utkatasana) και ρόδα (urdhva dhanurasana) είναι μερικές που τα αποτελέσματά τους θα σας εκπλήξουν!

Βάρη, TRX και ισομετρικές ασκήσεις : για μυϊκή ενδυνάμωση είναι ιδανικός συνδυασμός, πάντα όμως χρειάζεται να τις εκτελείτε με τις οδηγίες του προσωπικού σας προπονητή.

Parkour (Παρκούρ): Αν είστε ήδη traceurs (τρασέρ) ή traceuses (τρασέζ), είμαστε βέβαιοι , ότι έχετε απίστευτα χτισμένο και γραμμωμένο σώμα, αν δεν είστε και διαβάζετε αυτή τη στιγμή το άρθρο μου, please μη το δοκιμάσετε! Απλά θαυμάστε τη μυϊκότητα όσων ήδη κατέχουν το άθλημα!

Θέλεις να βελτιώσεις το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης και να νιώσεις ευεξία;

Όποιο, μα όποιο άθλημα και να επιλέξεις, εφόσον σου αρέσει και το κάνεις συστηματικά σε εβδομαδιαία βάση, στη σωστή συχνότητα και διάρκεια, αυξάνεις το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, τα επίπεδα αντοχής σου και η ευεξία όσο κουρασμένος/νη και να είσαι, μετά από κάθε προπόνηση, θα είναι εκεί για σένα. Είναι αυτό που μετά από κάθε προπόνηση λες : «Κουράστηκα, αλλά νιώθω καλά! Θα ξαναπάω»!

Τα θέλεις όλα;

Όλα αυτά θα γίνουν! Παράλληλα! Αρκεί να έχεις συνέπεια στο πρόγραμμα διατροφής σου, στον αριθμό και τη διάρκεια των προπονήσεών σου. Αρκεί να το θες περισσότερο από το να το σκέφτεσαι! …