Το αβοκάντο έχει 160 θερμίδες ανά 100γραμμάρια! Από τα 100 αυτά γραμμάρια αβοκάντο, τα 15 που καταναλώνουμε είναι λίπος, όπου τα 8 περίπου γραμμάρια από τα 15γραμμ. λίπους είναι τα “καλά” λιπαρά (ωμέγα – 3).

Γιατί να τρώμε avocado ?

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, μαγνήσιο, βιταμίνη Κ και βιταμίνη Ε. Περιλαμβάνει λουτεϊνη, τοκοφερόλες, καροτενοειδή και φολικό οξύ. Έχει αντιοξειδωτική δράση, λειτουργεί κατά του γήρατος και προωθεί ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Τα καλύτερα όμως δεν τα έχουμε πει ακόμα! Ο λόγος που αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου το αβοκάντο είναι ότι προσφέρει κορεσμό.

Μέσα από έρευνα, άτομα που βρίσκονταν σε πρόγραμμα απώλειας βάρους και προσέθεσαν στο κύριο γεύμα τους 50γραμμ. αβοκάντο παρατήρησαν 23% μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού και 28% μειωμένη επιθυμία για κατανάλωση σνακ , 3 ώρες μετά την κατανάλωση του κυρίου γεύματος.

Τα 50 γραμμ. επιπλέον αβοκάντο στο κύριο γεύμα ναι μεν αύξησαν τις θερμίδες κατά 80 (όσο και αν έβαζαν μία φέτα ψωμί επιπλέον), παράλληλα όμως ένιωσαν γρηγορότερα χορτάτοι (κορεσμό), δεν είχαν επιθυμία να τσιμπολογήσουν οτιδήποτε ενδιάμεσα μέχρι το επόμενο γεύμα τους και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους παρέμειναν σε φυσιολογικά επίπεδα!

Η κατανάλωση αβοκάντο σχετίζεται ακόμη με μείωση της κακής χοληστερόλης, με την πρόληψη της φθοράς του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού καθώς και του καταρράκτη. Η περιεκτικότητα του σε κάλιο και φολικό οξύ συμβάλλει στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης καθώς επίσης φαίνεται να προάγει την συνολική καρδιαγγειακή υγεία.

Άρα αξίζει!

Smart tips:

  1. Βάλτε το στο πρωινό σας : 1 φρούτο + 1 φέτα ψωμί ζέας (30γραμμ.), 1κ.σ. spread αβοκάντο και 1κ.σ. cottage cheese ή κατίκι ή αυγό
  2. Προσθέστε το αβοκάντο μέσα σε σαλάτα με σπανάκι και ρόκα, άγρια λόλλα ή σταμναγκάθι με αγγούρι και ανθότυρο