Υλικά
200 γραμμ. ανάλατα κάσιους
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
200 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ ματσάκι μαϊντανό
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φλ. λευκό κρασί Μαλαγουζιά
½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1 κτγ. μουστάρδα
Πιπέρι
Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα κάσιους, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 4-6 ώρες.
Στραγγίζουμε και χτυπάμε στο πολυκοπτικό μηχάνημα έως μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, την διατροφική μαγιά, το σκόρδο και την μουστάρδα .
Κόβουμε τα μανιτάρια πλευρώτους σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε στο γουόκ με 2κ.σ. ελαιόλαδο. Σβήνουμε με λευκό κρασί Μαλαγουζιά.
Προσθέτουμε το μείγμα από κάσιους, το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε σε ζυμαρικά της επιλογής μας ή σε ακόμα και σε ρύζι άγριο ανάμεικτο.