Νεοφύτου 60, ΧΑΛΚΙΔΑ
Δευ - Παρ: 9πμ - 1μμ & 4μμ - 8μμ
tidiet.gr@gmail.com
2221 073470
@tidiet
@tidiet
Δωρεάν Αξιολόγηση

Vegan Pancakes

Υλικά για 8 τεμάχια

½ λίτρο γάλα αμυγδάλου ή καρύδας χωρίς ζάχαρη

250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη

2 κτγ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

½ κτγ. αλάτι

Για το γαρνίρισμα:
Μύρτιλα
Raspberries
Φραγκοστάφυλο
Μπανάνα
Σιρόπι σφενδάμου
Κανέλα Κεϋλάνης προαιρετικά

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα αμυγδάλου ή καρύδας , την φυτική μαργαρίνη το αλάτι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε 2 φύλλα απορροφητικό χαρτί ρίχνουμε ελαιόλαδο και σκουπίζουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε βάλει να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Με μία μικρή κουτάλα παίρνουμε ζύμη και ρίχνουμε στο κέντρο το τηγανιού.

Ψήνουμε την μια πλευρά μέχρι να βγάλει πάνω πάνω φουσκαλίτσες και έπειτα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και την επόμενη.

Μόλις το πρώτο pancake μας είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

Γαρνίρουμε με μύρτιλα, raspberries , φραγκοστάφυλο και μπανάνα σε φέτες. Περιχύνουμε με σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Νοστιμότατα!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ανά μερίδα)
284 kcal
ΘΕΡΜΙΔΕΣ
3.6 g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
25.4 g
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
20 g
ΛΙΠΗ
Δωρεάν Αξιολόγηση