Υλικά για 2 άτομα
4 στρογγυλά ψωμάκια του burger
400 γραμμ. κιμά σόγιας
½ φλ. βρώμη
2 τομάτες στον τρίφτη
Μία τομάτα κομμένη σε στρογγυλές φέτες
2 φύλλα iceberg
Μία πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
½ φλ. πίκλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε στρογγυλές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
¼ ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. μουστάρδα
Πιπέρι, ρίγανη
Ελάχιστο αλάτι
½ φλ. κέτσαπ από στέβια
Εκτέλεση
Σε βαθύ μπολ ανακατεύω πρώτα όλα τα υλικά (κιμά σόγιας, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δυόσμο, μαϊντανό, μουστάρδα, σκόρδο, ελαιόλαδο, πιπεριά Φλωρίνης και τομάτα στον τρίφτη) και αφήνω τελευταία την βρώμη. Αφού προσθέσω την βρώμη, ανακατεύω καλά και πλάθω 2 μεγάλα μπιφτέκια. Τα ψήνω στον φούρνο στους 180 στο grill.
Παίρνω το ένα στρογγυλό ψωμάκι και στη βάση του βάζω κέτσαπ με στέβια, από πάνω το μπιφτέκι, πάνω από το μπιφτέκι στρογγυλές φέτες από κρεμμύδι, πάνω από το κρεμμύδι στρογγυλές φέτες από τομάτα, μετά iceberg. Το άλλο στρογγυλό ψωμάκι το χρησιμοποιώ σαν καπάκι , βάζω 1-2κτγ. μουστάρδα και πίκλες και κλείνω.
Καλή απόλαυση!