Υλικά για 1 μερίδα
250 γραμμ. φιλέτο σολομού
50 γραμμ. φουντούκια σπασμένα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
½ φλ. χυμό λεμονιού
Τζίντζερ τριμμένο
1 κ.σ. μέλι
2 κτγ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
1 κ.σ. βαλσάμικο
Πιπέρι
Μπρόκολο τουφίτσες
Καρότα
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το φιλέτο σολομού με τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το πιπέρι και με το τριμμένο τζίντζερ .
Τοποθετούμε τον σολομό στην λαδόκολλα και ξεκινάμε να τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Παράλληλα σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε την καστανή ζάχαρη με το μέλι, προσθέτουμε το βαλσάμικο και ρίχνουμε τα σπασμένα φουντούκια ώστε να καραμελώσουν.
Μόλις καραμελώσουν τα φουντούκια παίρνουμε μία στρώση, ανοίγουμε τον φούρνο και τα περιχύνουμε πάνω από τον σολομό.
Γαρνίρουμε με τουφίτσες από μπρόκολο και καρότα βραστά ή στον ατμό.