Υλικά
350 γραμμ. ρύζι για ριζότο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. λευκό κρασί
Ζωμό από βρασμένα μύδια
100γ ραμμ. βρασμένα μύδια
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
½ φλ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
½ φλ. γραμμ. φοινόκιο, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. παρμεζάνα σε φλοίδες
2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος χαμηλή σε λιπαρά
8 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
150 γραμμ. καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ρύζι, σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον ζωμό από μύδια.
Ρίχνουμε τα μύδια, το καλαμάρι και τις γαρίδες, το εστραγκόν, το φοινόκιο και τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και στο τέλος το σαφράν και ανακατεύουμε με την βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας.
Σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας το ξύσμα από λεμόνι και τις φλοίδες από παρμεζάνα.