Νεοφύτου 60, ΧΑΛΚΙΔΑ
Δευ - Παρ: 9πμ - 1μμ & 4μμ - 8μμ
tidiet.gr@gmail.com
2221 073470
@tidiet
@tidiet
Δωρεάν Αξιολόγηση

Μοσχαρίσια ταλιάτα με δεντρολίβανο και πατατούλες baby

Υλικά για 2 άτομα

600 γραμμ. μοσχαρίσια ταλιάτα (φιλέτο κόντρα σπαλαμπριζόλα , χωρίς κόκαλο)
1 κρεμμύδι λευκό
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Πιπέρι
Ελάχιστο αλάτι
Ξύδι από λευκό κρασί
Ρίγανη

8-10 τεμ. πατάτες baby
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ρίγανη
½ φλ. λευκό κρασί Σάμου

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι και βάζουμε μέσα τις σκελίδες από το σκόρδο. Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ την μαρινάδα του. Προσθέτουμε πιπέρι, όχι αλάτι σε αυτό το σημείο, το δεντρολίβανο , την ρίγανη και το ξύδι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο όλη την νύχτα.
Την επόμενη ημέρα αφήνουμε το κρέας να ξεπαγώσει για 50 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και ψήνουμε στο grill και από τις δύο πλευρές για 7 περίπου λεπτά (medium rare ψήσιμο). Αν θέλουμε καλοψημένο το κρέας μας τότε ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Για τις πατάτες:

Έχουμε βράσει τις πατάτες baby για 10 λεπτά και όσο αφήνουμε το κρέας να ξεπαγώσει κόβουμε τις βρασμένες πατάτες baby στην μέση. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο , δεντρολίβανο, ρίγανη, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Παίρνουμε 2 φύλλα χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε το γουοκ και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε τις πατατούλες και τις αφήνουμε 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε με την βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας μέχρι να πάρουν χρώμα, να ροδίσουν. Σβήνουμε με ½ φλ. λευκό κρασί Σάμου.
Σερβίρουμε δίπλα από την ταλιάτα μας!
Ιδανικά συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα με φύλλα ρόκας και iceberg!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ανά μερίδα)
500 kcal
ΘΕΡΜΙΔΕΣ
56 g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
22 g
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
18 g
ΛΙΠΗ
Δωρεάν Αξιολόγηση