Νεοφύτου 60, ΧΑΛΚΙΔΑ
Δευ - Παρ: 9πμ - 1μμ & 4μμ - 8μμ
tidiet.gr@gmail.com
2221 073470
@tidiet
@tidiet
Δωρεάν Αξιολόγηση

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες σαν τηγανιτές

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό μοσχαράκι ποντίκι ή χτένι
2 μεγάλα κρεμμύδια
8 ώριμες τομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κ.σ. πελτέ
4 κ.σ. λάδι
4 τεμ. γαρύφαλλο
1 κτγ. μπαχάρι
1 κτγ. μοσχοκάρυδο
1 κτγ. κανέλα σε σκόνη
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 φύλλα δάφνης
½ φλ. κονιάκ
1 φλ. κόκκινο κρασί ξηρό
2 μεγάλες πατάτες
Πιπέρι
Ελάχιστο αλάτι
Ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το μοσχαράκι. Το αφήνουμε για 5 λεπτά σε 4 φύλλα απορροφητικό χαρτί να φύγει όλη του η υγρασία.
Σοτάρουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτουμε το μοσχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
Σβήνουμε πρώτα με το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε , έπειτα σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τον χυμό τομάτας και τον πελτέ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι το γαρύφαλλο, το ξυλάκι κανέλας και την κανέλα σε σκόνη και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πάλι προσθέτοντας 350 ml νερό. Αφήνουμε να βράσει με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για 50 λεπτά.
Φροντίζουμε να κοιτάμε κάθε πότε χρειάζεται επιπλέον νερό.
5 λεπτά πριν το σβήσιμο προσθέτουμε το αλάτι.

Για τις πατάτες:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες όπως θα κάναμε για τηγάνι.
Τις στρώνουμε την μία δίπλα στην άλλη στην λαδόκολλα. Αλείφουμε με το πινέλο με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ρίγανη και ελάχιστο αλάτι. Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο αέρα πάνω κάτω.
Συνοδεύουμε το μοσχαράκι μας και πραγματικά δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από ένα μοσχαράκι κοκκινιστό με κανονικές τηγανιτές πατάτες!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ανά μερίδα)
509 kcal
ΘΕΡΜΙΔΕΣ
56 g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
21.4 g
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
16.9 g
ΛΙΠΗ
Δωρεάν Αξιολόγηση