Υλικά
600 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο,
2 σκελίδες σκόρδο,
2 μαρούλια λεπτοκομμένα ,
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ,
½ ματσάκι άνηθο,
Μαύρο πιπέρι,
Ελάχιστο αλάτι,
Μουστάρδα,
1 φλ . λευκό κρασί
Νερό
Για το αυγολέμονο:
1 αυγό,
Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε και στραγγίξουμε καλά το φιλέτο κοτόπουλο, το κόβουμε σε μπουκίτσες, το μαρινάρουμε με την μουστάρδα, το κρασί, το σκόρδο και το πιπέρι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις 4κ.σ. λάδι.
Σοτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο και ρίχνουμε μέσα τα μισά μαρούλια με τον μισό άνηθο και τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια. Βράζουμε για 20 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 20 λεπτά.
Για το αυγολέμονο:
Κρατάμε ½ φλιτζάνι ζωμό από το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο πολυκοπτικό μηχάνημα ρίχνουμε τον χυμό από 2 λεμόνια, 1 μεγάλο αυγό και τον ζωμό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περιχύνουμε στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, κάνοντας παράλληλα κυκλικές κινήσεις στην κατσαρόλα ώστε το αυγολέμονο να καλύψει όλη την επιφάνειά της.