Νεοφύτου 60, ΧΑΛΚΙΔΑ
Δευ - Παρ: 9πμ - 1μμ & 4μμ - 8μμ
tidiet.gr@gmail.com
2221 073470
@tidiet
@tidiet
Δωρεάν Αξιολόγηση

Κοτόπουλο φρικασέ με αυγολέμονο

Υλικά

600 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο,
2 σκελίδες σκόρδο,
2 μαρούλια λεπτοκομμένα ,
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ,
½ ματσάκι άνηθο,
Μαύρο πιπέρι,
Ελάχιστο αλάτι,
Μουστάρδα,
1 φλ . λευκό κρασί
Νερό

Για το αυγολέμονο:

1 αυγό,
Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε και στραγγίξουμε καλά το φιλέτο κοτόπουλο, το κόβουμε σε μπουκίτσες, το μαρινάρουμε με την μουστάρδα, το κρασί, το σκόρδο και το πιπέρι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις 4κ.σ. λάδι.
Σοτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο και ρίχνουμε μέσα τα μισά μαρούλια με τον μισό άνηθο και τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια. Βράζουμε για 20 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 20 λεπτά.

Για το αυγολέμονο:

Κρατάμε ½ φλιτζάνι ζωμό από το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο πολυκοπτικό μηχάνημα ρίχνουμε τον χυμό από 2 λεμόνια, 1 μεγάλο αυγό και τον ζωμό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περιχύνουμε στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, κάνοντας παράλληλα κυκλικές κινήσεις στην κατσαρόλα ώστε το αυγολέμονο να καλύψει όλη την επιφάνειά της.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ανά μερίδα)
407 kcal
ΘΕΡΜΙΔΕΣ
37.2 g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
14 g
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
19.8 g
ΛΙΠΗ
Δωρεάν Αξιολόγηση