Νεοφύτου 60, ΧΑΛΚΙΔΑ
Δευ - Παρ: 9πμ - 1μμ & 4μμ - 8μμ
tidiet.gr@gmail.com
2221 073470
@tidiet
@tidiet
Δωρεάν Αξιολόγηση

Γεμιστά με κινόα

Υλικά για 2 άτομα

2 τομάτες για γέμισμα
2 πιπεριές για γέμισμα
2 κολοκυθάκι για γέμισμα
100 γραμμ. τρίχρωμη κινόα
1 μεγάλο κρεμμύδι
¼ ματσάκι άνηθο
¼ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
Ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι
Ελάχιστο αλάτι
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ολικής

Εκτέλεση

Με ένα μικρό κουταλάκι κουφώνουμε τις τομάτες και τα κολοκυθάκια και κρατάμε την ψύχα τους και τα καπάκια τους στην άκρη.
Το ίδιο κουφώνουμε και τις πιπεριές και κρατάμε το καπάκι τους στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και σοτάρουμε ελαφρά σε 3κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Έπειτα προσθέτουμε την ψίχα από το κολοκυθάκι ψιλοκομμένο και την γέμιση από τις ντομάτες ώστε να αποκτήσει ζωμό το μείγμα μας.
Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Βράζουμε την τρίχρωμη κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Την αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Ανακατεύουμε την κινόα με το μείγμα από τα λαχανικά μας και η γέμισή μας είναι έτοιμη.
Με ένα μεγάλο κουτάκι γεμίζουμε τις τομάτες, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια.
Κλείνουμε τα καπάκια, τα πιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 κτγ. τριμμένη φρυγανιά ολικής πάνω από το κάθε καπάκι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε στο ταψί 3 δάχτυλα νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα και 10 λεπτά.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ανά μερίδα)
130 kcal
ΘΕΡΜΙΔΕΣ
3.8 g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
12.4 g
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
4.2 g
ΛΙΠΗ
Δωρεάν Αξιολόγηση