Νεοφύτου 60, ΧΑΛΚΙΔΑ
Δευ - Παρ: 9πμ - 1μμ & 4μμ - 8μμ
tidiet.gr@gmail.com
2221 073470
@tidiet
@tidiet
Δωρεάν Αξιολόγηση

Χταποδάκι με φάβα

Υλικά

Για το χταπόδι:

2 πλοκάμια χταπόδι,
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. λευκό κρασί Σάμου
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1 κ.σ. λευκό ξύδι
Πιπέρι
Ρίγανη

Για την φάβα:

200 γραμμ. φάβα
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Μαϊντανό
½ φλ. χυμό λεμονιού
1 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Για το χταπόδι:

Χαράζουμε τα πλοκάμια του χταποδιού με ένα μαχαίρι σε 4-5 διαφορετικά σημεία.

Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, προσθέτουμε το χταπόδι, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, την ρίγανη και το λευκό ξύδι.

Σβήνουμε με λευκό κρασί Σάμου.

Προσθέτουμε νερό και βράζουμε για 50 λεπτά με μία ωρίτσα.

Για τη φάβα:

Βράζουμε την φάβα σε χαμηλή φωτιά με 1κ.σ. λάδι για 20 περίπου λεπτά.

Την χτυπάμε με ραβδομπλέντερ ή ακόμα καλύτερα την περνάμε αργά από σίτα μέχρι να αποκτήσει υφή σαν πουρές.

Σερβίρουμε σε πιάτο προσθέτοντας το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, από πάνω τα πλοκάμια του χταποδιού και φρέσκο χυμό λεμονιού.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ανά μερίδα)
562 kcal
ΘΕΡΜΙΔΕΣ
83.9 g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
41 g
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
5.6 g
ΛΙΠΗ
Δωρεάν Αξιολόγηση