Υλικά
1 κιλό καθαρισμένες σουπιές
1 κιλό φρέσκα φύλλα σπανάκι baby
2 τομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
6-8 τοματίνια ολόκληρα
60 ml λευκό κρασί ξηρό
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
4 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
½ ματσάκι άνηθο
Ξύσμα λεμονιού
Χυμό από 1 λεμόνι
Πιπέρι
1 κοφτό κτγ. κύμινο
Ρίγανη ή θυμάρι
Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε τις τομάτες στον τρίφτη και τα ολόκληρα τοματίνια και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε την ρίγανη ή το θυμάρι, το κύμινο, τον χυμό και το ξύσμα από λεμόνι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε με 350 ml νερό για 40 λεπτά.
Το τελευταίο 20λεπτο προσθέτουμε τα baby φύλλα από σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε.