Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
½ φλ. νιφάδες βρώμης
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 αυγό ολόκληρο
2 ασπράδια
2 τομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξύδι
¼ μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι
½ φλ. μπύρα
Πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
2 γλυκοπατάτες κόκκινες
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος χαμηλή σε λιπαρά
½ avocado
Πιπέρι
Θυμάρι
Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας για τα μπιφτέκια.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά.
Πλάθουμε αφράτα μπιφτεκάκια και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
Βράζουμε την γλυκοπατάτα με την φλούδα, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
Σε ένα μπολ λιώνουμε με το πιρούνι την βραστή γλυκοπατάτα, το avocado, ώστε να απορροφηθεί η λιπαρή ύλη του και να γίνει πουρές , προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο θυμάρι, ανακατεύουμε πάλι λίγο και ο πουρές μας είναι έτοιμος!
Καλή απόλαυση!