Υλικά για 2 άτομα
4 τεμ. κοκκινογούλια από παντζάρι
½ γλυκοπατάτα
1 πράσο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
2 καρότα
¼ ματσάκι σέλερι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ξύσμα από λεμόνι
Ξύσμα από πορτοκάλι
2 κ.σ. γιαούρτι καρύδας
8-10 τεμ. καρύδια
Πιπέρι
Τζίντζερ
Φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα παντζάρια και την γλυκοπατάτα μαζί με τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλερι.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το πιπέρι.
Πολτοποιούμε τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα με το ειδικό μηχάνημα και κάνουμε την σούπα μας βελουτέ.
Σερβίρουμε σε 2 μπολ και γαρνίρουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι καρύδας στην κάθε μία.
Σπάμε πάνω από το γιαούρτι 4-5τεμ. φρέσκα καρύδια, τρίβουμε λίγο τζίντζερ, ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ανά μερίδα)
92 kcal
ΘΕΡΜΙΔΕΣ
2.3 g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
12 g
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
2.5 g
ΛΙΠΗ